2 Jan 2012

Robert McConnell : Maduro

Tutun : virginia, carolina
Aspect tutun : ribbon
Aroma : rom
Tărie : scăzută
WAF : ridicat
Prezentare : cutie de 100 de grame

Am înţeles că versiunile precedente de Maduro includeau şi perique, acum este un amestec de (în prezentarea producătorilor) ”Rich Dark Virginia and Carolina Mature Leaf”. O mixtură ce se prezintă ca un tabac de culoare foarte închisă, aproape negru-lucios, mătăsos şi tăiat destul de fin, relativ umed în cutie şi cu un puternic miros de rom. O aromă interesantă, masculină şi parfumată. Nu de esenţă de rom de cofetărie, ci de rom adevărat, puternic şi cu personalitate. Îmi place ideea marinărească a tutunului cu un casing de rom, dar Maduro nu m-a impresionat. M-a surprins, puţin şi în chip neplăcut.

Tăietura îl face uşor de pus în pipă şi de aprins, dar aici a apărut prima problemă. Oricât l-aş fi uscat, oricum aş fi încercat să-l pun în pipă, Maduro a avut de la început până la sfârşit probleme de ardere. Fără şase-şapte reaprinderi nu am scăpat oricât m-am chinuit, ceea ce este mult. Prea mult. Gustul iniţial este interesant, dar surprinzător de fad ţinând cont de aroma din cutie a tutunului - tutun natural, din casing-ul promis de rom se simt doar note în fundal şi ceva care ar putea fi ciocolată. Un gust slab, foarte slab, prea discret pentru a se impune ca tutun solitar, mai curând ca o componentă în mixturi cu tabacuri mai virile, cu mai multă personalitate. Spre jumătatea fumatei gustul de virginie coaptă se intensifică, nu foarte mult însă. Aroma în cameră este foarte plăcută, nu atât de intensă ca cea lăsată de un tutun english, nu deranjant de dulceagă ca cea lăsată de un aromatic mediu, exact la mijloc. Doză medie de vitamina N. 

Poate că şi Maduro de la Robert McConnell poate fi privit ca un tutun de tranziţie între aromatice şi amestecurile mai tari. Mirosul iniţial era promiţător, dar gustul este prea plat şi prea blând, având nevoie de surplusul adus de o latakie, spre exemplu. L-am fumat cu delicii în amestecul Moth Mixture 1, şi acolo Maduro a completat foarte bine celelalte elemente. Fumat singur este plicticos, are problemele de ardere şi pur şi simplu nu m-ar atrage ca tutun de toată ziua. A fost o experienţă, recomandat pentru amestecuri. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...