4 Feb 2008

Freddy’s back …

Dintre toti eroii negativi ai copilariei, Freddy Krueger ramane de departe preferatul. Ok, era desfigurat de foc, era un ucigas de copii, dar avea manusa cu lame de brici, avea palaria si celebrul pulover in dungi, avea replici care te faceau sa razi – si un umor negru magistral – si, mai ales, era practic invincibil. Am vazut toate cele sapte parti ale seriei de nenumarate ori – in continuarea partea preferata ramane V, Dream Child – stiu si acum replici, pot povesti scenele principale si inca mai imi aduc aminte suficiente despre Freddy Krueger ca sa castig locul doi la un concurs de gen. Dar poate sa te ucida atunci cand dormi, iti controleaza visele si impune propriile reguli. Iar tu trebuie sa dormi, nu-i asa ? Macar putin. Nu se poate altfel. Iar cand adormi, Freddy este acolo. De fiecare data. Indestructibil. De neoprit. Nu se poate negocia, nu poti sa scapi, nu il poti infrange. Pe teritoriul si cu regulile sale. Trebuie sa ii afli punctul slab si sa-l infrunti in lumea sa pentru a-l aduce in a ta. Una dintre cele mai bune serii horror facute vreodata.

Freddy nu este cu siguranta un model pozitiv. Cand eram mic ma simteam in egala masura ingrozit si fascinat de el, si mi-am dorit toata viata o manusa ca a lui Freddy. Am si gasit copii excelent facute pe Ebay. Poate in curand… Desi originalul ar fi fost de dorit. Nu originalul din film (disparut si el). Manusa lui Freddy. Krueger. Un adevarat parinte spiritual pentru copiii care nu sunt cuminti. Sau locuiesc pe Elm Street.

Asa ca m-am bucurat si nu prea afland ca se pregateste un nou film din seria Nightmare on Elm Street. Desi Freddie vs Jason mi-a placut. Nu se stie sigur daca va fi regizata tot de Wes Craven, unul dintre greii genului, sau proiectul va fi condus de altcineva. Nici daca va fi un remake al vreunei parti a seriei (prima a aparut in 1984 si a fost un succes), un prequel, sequel sau doar va prelua personajul principal pentru o noua poveste. Secret total. Ceea ce se stie – si m-a deprimat – este ca Robert Englund nu va relua rolul lui Freddy Krueger, rolul care practic i-a adus celebritatea, ci se va apela la un actor mai…tanar. Astept cu nerabdare noul NOES.

Va fi poate un film bun, ca remake-ul dupa The Hills Have Eyes sau ceva ridicol precum remake-ul la Texas Chainsaw Massacre ori Omen. Ramane de vazut. Clar ca fara Englund nu va mai fi cu adevarat Freddy Krueger.


One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, better stay awake.
Nine, ten, never sleep again.

6 comments:

Laviniars said...

ha ha ha, ce mai zgaria el peretii cand fugea dupa fete in vis. freddy adica. si ce mai tipau ele. am ras cu jumatate de gura ca parca nu prea adormeam bine noaptea, imi ramaneau scartaiturile alea in minte. ;)) imaginea asta cu freddy alergand si, din alt film, jeepers creepers lingand geamul autobuzului sunt cele mai infricosatoare - pt mine.

Cinabru said...

Yup, sunetul ramane in memorie. Ca si Freddy. Cica s-ar putea sa se faca si Jeepers Creepers 3. Sa vedem.

top said...

cand apare partea a 2-a?

isuciu said...

Freddy...Da...Dar de bloguri reincarnate nu ti-e frica, nu ?

Cinabru said...

Chiar este o surpriza placuta. Oare revine un anumit blog a carui lipsa se cam simte ? Excelent. Chiar speram sa se intample.

Cinabru said...

Pt Top : partea a doua a aparut in 1985 - Freddy's Revenge.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...