9 Mar 2010

Dunhill - My Mixture 965


Tutun : Cavendish, Latakia, Oriental
Aspect tutun : ribbon
Aroma : latakie, puternica
Tarie : medie
WAF : scazut
Prezentare : cutie de 50 de grame

Aceeasi prezentare de top cu care m-am obisnuit la Dunhill : cutie de 50 de grame plina cu tutun ribbon in trei nuante - negru, galben deschis si cafeniu - putin umed, invelit cu grija in hartie si cu un capac de carton. Nu s-a intamplat sa nu-mi placa ceva de la Dunhill, chiar daca un Nightcap, de exemplu, m-a cam ametit la inceputurile experientelor cu latakia. My Mixture 965 este mult mai usor, dar in egala masura o mixtura englezeasca plina de personalitate.

Cand deschizi cutia mirosul este de latakie, intens si placut, dar cu ceva dulceag in fundal, odihnitor, relaxant. Latakie, dar nu cat sa iti reteze avantul. Merge aerisit putin inainte de a fi pus in pipa, desi l-am fumat si direct din cutie fara mai mult de trei reaprinderi la o pipa medie. Dupa toastare porneste usor si rapid, iar prima aroma este cea intensa de latakie, dar nu prea puternica, echilibrata mai ales de la jumatate de cavendish (nu sunt neaparat un fan cavendish, dar aici completeaza foarte bine) si un strop, doar un strop de oriental, ca o nota picanta. Termenul definitoriu pentru My Mixture 965 este "matasos". Un fum alb si rece, destul de consistent, un gust constant pana aproape de sfarsit si caracteristic pentru o mixtura englezeasca, o aroma care se insinueaza si ramane in memorie. Deloc monoton, cu o doza de nicotina decenta. Nu inteapa limba si nu infierbanta pipa, oricat am incercat sa o fortez. Mirosul in camera, nu foarte placut pentru "civili", se risipeste destul de repede. Prefer sa-l fumez din cele doua Federico Rivera, pipe medii spre mici, si un plin este suficient.

Concluzie : un tabac excelent, pe care il fumez in diminetile de weekend, eventual alaturi de o cafea dulceaga si zdravana. Delicios, potrivit de tare pentru a te pune in miscare pentru tot restul zilei, aromat si foarte "english". Merge pentru orice moment al zilei, si l-as recomanda celor care vor sa descopere latakia fara a fi intimidati de tarie. Pana acum vad ca Dunhill nu m-a dezamagit cu nici un sortiment.

2 comments:

mrg said...

Bun review, ca de obicei, la un tutun la fel de bun. My Mixture 965 a devenit pentru mine un tutun de referinta, peste Standard Mixture (pe care l-am gustat doar de la altii) si chiar si peste NightCap (deh, gusturile se mai schimba). L-as pozitiona, ca preferinte, langa De Luxe Navy Rolls (alta factura, evident) si langa Early Morning Pipe (redescoperit recent).

Cinabru said...

Mrg : multumesc. Sa stii ca mi-a placut mai mult decat Nightcap, cand am stat sa-l aprofundez. Inca n-am fumat in liniste portia de Early Morning Pipe de la tine, sa vad cum mi se pare. De Luxe Navy Rolls a fost ceva special, e adevarat, si primul cu forma asta fumat.

965 e atat de matasos si usor, putin dulceag, excelent. Cred ca o sa mai iau.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...