5 Nov 2007

Sfintii Inchisorilor – Radu Gyr

Un episod indelung asteptat al serialului “Sfintii Inchisorilor”, semnat de Ionut Baias si dedicat unuia dintre cei mai mari poeti romani, Radu Gyr, in egala masura un intelectual de elita, un redutabil si acid gazetar, un talent greu de egalat si un membru marcant al Miscarii Legionare. Cel mai important poet al inchisorilor, cu o dramatica biografie prezentata in detaliu pe HotNews.ro, ramane un simbol al culturii romanesti autentice si un simbol al rezistentei anti-comuniste. Si pune in alta lumina, prin multe din faptele sale, imaginea clasica, negativa, a “legionarului”.

Radu Gyr-poetul care l-a coborat pe Iisus in celula

2 comments:

dede's said...

E bine ca acesti oameni sa fie amintiti cat mai des. E pacat ca tanara generatie sa creada ca intreaga populatie a Romaniei s-a comportat ca o turma manata din spate de liderii comunisti.

Cinabru said...

Acest serial mi se pare cea mai buna initiativa in acest sens, din pacate ar trebui urmat de eforturi si mai mari, cu public mai numeros. Nu cred insa ca se va intampla. Chiar, ai vazut in ultimul timp vreun volum de poezii Radu Gyr prin librarii ? Pentru a nu mai vorbi de poeziile si textele legionare, risipite prin publicatiile epocii, dar multe deosebit de valoroase.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...