24 Oct 2007

Wrong Turn 2. Dead End (2007)

Regie: Joe Lynch
Scenariu : Alan B. McElroy ; Turi Meyer
Distributie : Erica Leerhsen, Henry Rollins, Aleksa Palladino, Daniella Alonso, Steve Braun

In the Forest, Only They Can Hear You Scream

Continuarea peliculei din 2003 a fost o surpriza placuta. Se pare ca horror-urile nu respecta regula generala “continuarile sunt intotdeauna proaste”, iar Wrong Turn 2 este un film bun. Mai exact, a fost diferit de prima parte, mult, mult mai sangeros, efecte speciale mai bune, omoruri mai violente, cu un ritm mai alert, ceva nuditate binevenita, intr-un cuvant, mai bun. Interesant cum dupa seria The Hills Have Eyes si mai ales dupa seria Texas Chainsaw Massacre tema mutantilor canibali, provenind din aceeasi familie, mai are inca succes. Foarte rezistenti, rezultat al amestecurilor de deseuri toxice si inbreeding, practic nu simt durerea si pot fi foarte, foarte greu ucisi. De aceasta data insa, spre deosebire de Wrong Turn, apar si femeile clanului, geloase si la fel de diforme, vedem si o nastere, si mai ales cum este viata de zi cu zi intr-o familie de hillbillies diformi : unde locuiesc, cum vaneaza, cum isi prepara “mancarea”, ce specializare are fiecare. Avem chiar un hillbilly care se masturbeaza privind-o pe una dintre eroinele pozitive, viitoare victima. Avem de toate. Inclusiv un Henry Rollins foarte nervos, cliseistic. Elemente de comedie horror. Aflam si detalii despre familie, cum s-au nascut copiii diformi si de ce vaneaza oameni. Fata de prima parte, mutantii (termenul cel mai comod) sunt mult mai prezenti, mai bine conturati, mai bine definiti, chiar daca in continuare au ceva de troli. Numai ca mi s-au parut mai puternici, mai bine organizati si mai inteligenti. Tough. Si mult mai sadici. Dintre toti, preferatul meu ramane “Arcasul”.

Povestea este, din fericire, diferita mult de prima parte. Se pare ca cei trei canibali, din prima parte, au supravietuit. Presupun ca ajuta sa mananci multa carne de om, in orice forma. Sunt in aceeasi padure, numai ca de aceasta data au sansa de a vana participantii la un Reality Show, “The Ultimate Survivalist: The Apocalypse”, prezentat de personajul lui Henry Rollins, militarul cliseu, dar foarte interesant mai tarziu. Avantaje : tipele sunt dragute spre frumoase, ei sunt la fel de stas ca in toate slasherele, crimele incep repede si sunt foarte sangeroase si violente, a little nudity, Rollins este furios, canibalii sunt de data asta mult mai bine prezentati. Dezavantaje : nu te atasezi de personaje, cu aceeasi exceptie – Rollins – si pana la urma ajungi sa tii cu ceilalti, doar pentru placerea de a mai vedea un omor ca in vremurile bune.


Si din acest punct de vedere scenaristii au dat dovada de ceva imaginatie, si nu s-a facut economie de sange. Cele mai bune scene sunt chiar cele petrecute in casuta din padure – cum arata o zi din viata unei familii disfunctionale ? Un detaliu aparent usor de trecut cu vederea, dar important, este filmarea unor scene in stilul din Cannibal Holocaust sau pentru cei mai tineri Blair Witch Project, camera tinuta direct cu mana, tremurat si haotic, foarte reality-show, pentru o impresie de autenticitate. Chiar daca uneori pare deranjant, isi face treaba. Iar finalul, deschis pentru o continuare, va oripila cu siguranta cinefilii mai sensibili.

Un film neasteptat de bun pentru genul sau, chiar daca este putin probabil sa il revedeti de mai multe ori. Nota : 8. Chiar putin mai mult. Aproape de 9. Sa zicem un 8.5, ar fi meritat mai mult daca personajele nu erau bidimensionale. Iar personajele negative (cat de stupid suna). oricat ar fi de grotesti si dezgustatoare, au farmecul lor si te atasezi usor de ele.
Foto : IMDB.com

2 comments:

Laurentiu said...

Chiar ti-a placut? Pe mine m-a lasat rece, ca sa zic asa... Prima parte m-a tinut un pic in tensiune, dar continuare a esuat mizerabil si nu faceam decat sa astept un alt moment splatter. Oricum, sper sa ia sfarsit maratonul mutantilor, devine incet-incet la fel de obositor ca cel al jocurilor ucigase din "The Cube" si "The Saw".
In rest, kudos pt blog, imi chiar place :)

Cinabru said...

In primul rand, ma bucur ca iti place. Mi-a placut, pentru ca au o anumita afectiune pentru filmele comerciale, gen straight to video, mai ales daca sunt foarte sangeroase. Primul a fost mult mai tensionat si mai bine facut, si mie mi-a placut mult, dar al doilea este mai relaxant si mai socant. Plus ca de data asta vezi mai multe despre mutanti.

Te mai astept.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...